Sosyopatlık, genellikle kişilik bozukluğu olan kişilere verilen tanımdır. Bir akıl hastalığı değil kişilik bozukluğu olan kişiler genelde psikopatlık ile karıştırılmaktadır.



Sosyopatlık teşhisi konulan kişiler genellikle kibirlidir, ve diğer insanlardan kendilerini üstün görürler. Diğer insanların özellikleri ile dalga geçip kendisinde olmayan özellikleri anlatmaya bayılırlar. Kişisel özellikleri dolaysı ile kendilerini diğer canlılardan üstün görme yeteneğine sahiptirler.



Sosyopatlar genellikle çok hızlı ve akıcı yalan söyleme yeteneğine sahiptirler, kişilerin güvenlerini kazanmak ve tuzaklarına çekmek için yalan söylemekte oldukça profesyonellerdir. Bir çok sosyopat yalan dedektörlerinden oldukça kolay bir şekilde kurtulabilmektedir.



Sosyopat kişiler vicdan azabı ve suçluluk duymadıkları için pişman da olmazlar. Sosyopatlar empati yeteneğine sahip değildirler, bu yüzden karşısında ki kişilerin ne hissettiklerini asla düşünmezler.



Sosyopat kişiler, kendilerini oldukça zeki görürler, nitekim bu şekildedirler. Zekasını iyilik için değil, kişileri kandırmak için kullanırlar. Yüksek IQ’ya sahip olanları bile kandırabilme yeteneğine sahiptirler. Kendilerinden daha zeki insanları tehdit olarak görmektedirler.



Sosyopatlar insanları yönetmekten aşırı derecede zevk alırlar, karşılarındaki kişileri kurduğu cümleler ile kısa süre içerisinde kandırıp yönetimi altına alabilmektedirler. İnsanları kendi çıkarları için kullanmaktan, ve yaptıkalarını inandırıcı hale getirmek için karşısındaki kişilere oldukça karmaşık kelimler kullanırlar.



Etraflarında olup bitenleri önemsemezler, kişilerin acı çekmelerini veya üzülmerini asla hissetmezler. Yaptıkları ve yapmaya çalıştıkları kişi veya kişilere nasıl zarar verirlerse versinler asla pişmanlık duymazlar ve özür dilemezler.

 

Ben bir psikopat değilim, yüksek işlevli bir sosyopatım.

Share

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir